کد خبر 24527
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۴

يک روزنامه آمربکايي مي‌گويد: کرم رايانه‌اي استاکس نت پروژه مشترک آمريکا و اسرائيل براي از کار انداختن برنامه غني سازي اورانيوم ايران بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، نيويورک تايمز در شماره يکشنبه ـ 16 ژانويه ـ نوشت: اسرائيل، استاکس نت را در مرکز اتمي ديمونا در سرزمين‌هاي اشغالي و بر روي سانتريفيوژهاي مشابهي که ايران از آنها در تاسيسات نطنز استفاده مي‌کند، با موفقيت آزمايش کرده بود.

«العالم» در اين باره گزارش داد اين روزنامه به نقل از يک کارشناس اطلاعاتي آمريکايي مي نويسد: «اين کرم به علت آنکه اسرائيلي ها آن را امتحان کرده بودند، موثر بوده است.»

ادعاي اين روزنامه در مورد کارآرايي اين بدافزار رايانه‌اي در حالي صورت مي‌گيرد که سانتريفيوژهاي ايران در نطنز در حال ادامه غني‌سازي اورانيوم هستند و سازمان بين‌المللي انرژي اتمي نيز اين مساله را تاييد کرده است، تا جايي که ايران از همان زمان مورد ادعاي اين رسانه آمريکايي و مقامات اين کشور بيش از 40 کيلوگرم اورانيوم با غناي 20 درصد توليد کرده است.

اين ادعا در مورد استاکس نت در حالي بار ديگر در رسانه‌هاي غربي داغ شده که پيش از اين، گفته مي‌شد اين بدافزار براي خرابکاري در نيروگاه هسته‌اي آب سبک بوشهر ساخته شده است.

اين روزنامه آمريکايي که در آستانه مذاکرات سرنوشت ساز استانبول ميان ايران و گروه 5+1 اقدام به دور تازه خبرسازي عليه جمهوري اسلامي کرده است در ادامه براي سرپوش گذاشتن بر موفقيت سيستم امنيتي ايران رد مقابله با چنين برنامه‌هاي خرابکارانه‌اي نوشت: حمله استاکس نت به سيستم کامپيوتري تاسيسات نطنز به طور کامل موفقيت آميز نبوده، اما سال گذشته بخش‌هاي از آن را از کار انداخت.

ادعاي از کار افتادن سانتريفيوژهاي تاسيسات نطنز در حالي بار ديگر مطرح مي‌شود که مقامات ايراني تاکيد کرده‌اند هيچ خللي در کار اين تاسيسات به وجود نيامده و در گزارش سازمان بين‌المللي انرژي هسته‌اي نيز نشان دهنده اختلال در سيستم‌هاي غني‌سازي ايران نيست.

نيويورک تايمز در ادامه مي‌نويسد: سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا در پروژه هدف قرار دادن برنامه غني سازي ايران، احتمالاً با بررسي يک سيستم کنترل صنعتي ساخت شرکت آلماني زيمنس به ضعف‌هاي آن سيستم پي برده‌اند. کارشناسان زيمنس پيش از اين تاييد کرده بودند که استاکس نت يکي از سيستم‌هاي کنترل صنعتي اين شرکت به نام اسکادا را هدف قرار داده است.

اسکادا در کارخانه‌هاي توليدي، نيروگاه‌هاي برق، تصفيه‌‌خانه‌هاي آب، صنايع نفت و گاز و برخي از آزمايشگاه هاي پيشرفته نيز استفاده مي‌شود.

کارشناسان اتمي آمريکايي و متخصصان زيمنس در سال 2008 طي طرحي تحقيقاتي با هدف جلوگيري از حملات احتمالي سايبري به "آزمايش ملي آيداهو" که از مراکز اتمي بزرگ ايالات متحده است، به دقت نقاط ضعف سيستم کنترل صنعتي ساخت زيمنس را بررسي کرده بودند.

اين ضعف‌هاي ساختاري و امنيتي در سيستم‌هاي ساخت غرب در حالي توسط سازمان‌هاي امنيتي کشف و عليه خود آنها استفاده مي‌شود که دانشمندان ايراني بر اساس تجربه‌اي طولاني مدت مي‌دانند که هر سيستم غربي که بايد در تاسيسات کشور مورد استفاده و بهره‌برداري قرار گيرد، پيش از استفاده بومي‌سازي شده و نقاط ضعف آن گرفته مي‌شود.

گفتني است اعتراف اين روزنامه به آمريکايي ـ اسرائيلي بودن اين بدافزار رايانه‌اي تاييد گفته‌هاي بسياري از کارشناسان عرصه نرم افزاري است که بر اين باور بودند که در پشت اين نرم‌افزار قدرتمند بايد نهادهاي دولتي و سازمان‌هاي تروريستي سايبري قدرتمندي باشند وگرنه ساخت چنين بدافزارهايي کار هر فرد و يا گروه کوچکي نيست . 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس